III Sympozjum Kulinarne – „O jeściu na Kociewiu”

W imieniu organizatorów i partnerów serdecznie zapraszamy miłośników regionalnej kuchni na VIII Sympozjum Kulinarne  „O jeściu na Kociewiu”, które odbędzie się  w Domu Kultury w Subkowach dnia 7 października 2017 roku. Początek godz. 16:00.

W tym roku tematem wydarzenia jest kociewska bania, którą prezentować będziemy na różne sposoby. Dynia będzie gwiazdą programu artystycznego, referatu „Wszystko do bani…”,  jej poświęcimy konkurs kulinarny „Zupa z dyni”, konkurs plastyczny „Rzeźba w dyni”. Podczas widowiskowego pokazu kulinarnego w towarzystwie dyni przedstawimy wciąż nieodkryte walory dziczyzny. Podpowiemy w jaki sposób przyrządzić ją smacznie i nietuzinkowo, aby smak i zapach  potraw kuchni myśliwskiej częściej gościł na naszych stołach. Swój debiut będzie miała nowa publikacja „Kociewska bania – potrawy wyczarowane z dyni”.

Zachęcamy też do udziału w konkursie kulinarnym i plastycznym. Więcej szczegółów na www.forumkobiet.org.pl, www.dk.subkowy.pl

A zatem do zobaczenia w Domu Kultury w Subkowach!

Cel operacji: Sprawne wdrażanie LSR, w tym realizacja Planu Komunikacji
Planowane efekty operacji: Realizacja finansowego i rzeczowego wdrożenia LSR
Typ operacji: Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji
Nazwa działania: Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy Leader, Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020